fredag 18. september 2015

Nytt ventilasjonsanlegg


Som alle i Odda er smertelig klar over så måtte folkebadet være stengt i vinter pga at ventilasjonsanlegget vårt streiket. Det ble byttet en kondensator slik at vi kunne holde åpent til skoleslutt, men dette var bare en midlertidig løsning.

Nytt ventilasjonsanlegg ble bestilt fra  Menerga i Tyskland. Badet ble stengt 27. juni, og da begynte arbeidet med å klargjøre folkebadet for å ta imot det nye ventilasjonsanlegget.

Det kan ikke være vann i bassenget når vi ikke har ventilasjonsanlegg,  så vi begynte nedtapping 30. juni.  Dette  må skje veldig seint for å ikke ødelegge fliser osv. Det tar ca 2 uker å tømme et basseng med 340 000 liter vann.
Når bassenget er tømt,  kommer det murer inn og reparerer fuger og fliser som er slitt.

Gammelt anlegg er tatt ut og rommet er klart for nytt anlegg.
Det nye ventilasjonsanlegget kom til Odda 2. september 2015. Det tar tid å bygge et slikt anlegg som skal tilpasses vårt gamle bygg fra 1960-tallet. Det skal inn elekrikere, rørleggere, snekkere, blikkenslager ……..   Det er litt av et team får dette «opp å gå».

Det nye anlegget er levert, nå skal det inn i Folkebadet.
 Som bildene viser var det ikke bare bare å få dette inn i huset heller. Asbjørn Kråkevik fra teknisk var «maskin-pilot» og fikk «lirket» anlegget i hus. Asbjørn har også gjort gravearbeid utenfor huset og laget et fundament til avkast-røret. Uten sånne flinke folk så hadde ikke dette gått bra!

Trangt - men alt går!
Jan Selje som er vaktmester på folkebadet har også en sentral rolle. Han kjenner huset inn og ut, alle kroker og kriker, så uten han blir det vanskelig å få ting til. Bjørn Haaland er prosjektlederen
som  holder stø kurs og er like rolig (tilsynelatende) uansett hva som skjer!

Åpent landskap - snart fylt.
 Mens alt dette foregår på «bakrommet», så skurer Kari og Merete bassenget. HELE bassenget blir skurt med skrubb og jif. Litt av et arbeid! Så de som synes det er kjedelig å vaske badet trenger ikke å komme hit å klage ;-)

Mye arbeid ligger bak en slik flytteprosess. Nå skal anlegget finstemmes med lokalene.
Når alt er vasket og ryddet inne i hallen (som ikke ser ut for øyblikket da det tråkker arbeidsfolk ut og inn…..) og når vi har testkjørt ventilasjonsanlegget for å se om alt fungerer som det skal, da kan vi begynne å fylle opp bassenget med vann. Dette tar fort 2 uker. Bassenget skal fylles, balanseres med klor og PH og vannet skal tempereres til 29 grader.

Kabling og teknisk oppsett.
Forhåpentligvis kan vi åpne Odda folkebad i mnd skiftet september/oktober, men dato er ikke fastsatt. Det jobbes på spreng, og alle gjør så godt de kan for å få alt på plass og huset i sving igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer. Del gjerne våre blogginnlegg på Facebook, Twitter eller Google+.