lørdag 26. september 2015

Studietur til Tysværtunet

Folkebadet på studietur til Tysværtunet Badehall/kino og kulturhus. 
I august og september har Folkebadet vært stengt. Årsaken er installasjon av ventilasjonsanlegget. De ansatte har i denne perioden jobbet med ulike oppgaver som parkvesen, dataprogrammer, vedlikehold og avspasering.

I slike perioder får man en sunn avstand til egen virksomhet. Vi kan se på jobben med nye øyne. Derfor tok vi kontakt med Øystein Simonsen hos Tysværtunet badehall.

Kari, Merete, Hans-Olav, Wenche og Lage satte seg i to biler og kjørte over fjellet. Vi ankom Tysværtunet til lunsj og ble møtt av Øystein, Gry og Roar.

Innsikt
Vi fikk en grundig og godt reflektert gjennomgang av hvordan hele Tysværtunet blir drevet. Her finner vi en stor badehall. Men her er det også bibliotek, kinoer, kulturskole, treningshaller, restaurant og klatrevegg.

Øystein er leder for tunet og ansvarlig for kinoen. Det er mange detaljer de har fått på plass gjennom de årene han har jobbet der.

Standard badeanlegg med stupebrett og sklie. 
Badeanlegget
Hallen var i utgangspunktet dimensjonert for 20.000 gjester, men klarer i dag og håndtere det tredoble. De har tradisjonelt svømmebasseng, men har i tillegg en skikkelig sklie. Det gjør at badet blir noe mer.

Vi fikk god forklaring på hvordan deres bad driftes med kjemikalier, rutiner, aktiviteter, åpningstider og butikkløsning. Her kan du se nettsiden deres.

Åpningstidene på Tysværtunet er annerledes enn i Odda. De holder åpent hele året. Vedlikeholde av fliser eller fuger skjer automatisk ved bruk av ulike kjemikalier. 

Nettside og ebiletter
Tysværtunet bruker samme billettløsning som oss, men de er kommet mye lenger i bruk av ebilletter på nett og QR-koder. De kjører alt av kulturaktiviteter gjennom samme portal og skaper en helhetlig nettløsning.

Kreativ kino
Øystein er kjent som en kreativ kinodriver. Deres skrekkfest er viden kjent. Odda Kino hjelper dem med annonsering frem til 23 og 24. oktober.

Publikum kler seg ut og sminker seg til Skrekkfesten ved Tyssværetunet kulturhus, kino og bad. 
De har en topp moderne sal med 74 stoler, samt en storsal med over 300 plasser. Denne salen har de delt av på en enkel og effektiv måte. Det betyr at de kan ha tre forskjellige saler.

  • 1 liten sal med 150 gjester
  • 1 stor sal med over 344 gjester 
  • 1 intim blackbox og egen inngang bak for små intime forestillinger og konserter. 

Ulike show, konserter og prosjekter trenger forskjellige rom. Denne salen har tre muligheter. Det gjør det hele levende.

Ubemannet åpningstid
Biblioteket på Tysværtunet hadde fått på plass RF-sendere i alle bøker, CD´er, filmer, dataspill osv. Dette gjør det mulig for biblioteket å holde dørene åpne selv om det ikke er personell tilstede.

Du kan selv komme og gå. Hente bøker. Skanne disse. Og levere dem tilbake. Alt skjer automatisk.

Ganske moderne, og helt i tråd med hvordan den danske bibliotekbransjen har jobbet i flere år. Nå ser vi altså at norske biblioteker kommer etter.

Resturant
All restaurant- og kioskvirksomhet drives av en privat eier. Det betyr at Tysværtun ikke har noe ansvar for innkjøp, salg og planlegging,  Øystein fortalte at det langt ifra er alle restauranten knytta til kulturhus i Norge som går med overskudd.

Totalt sett fikk vi mye å tenke på. Tysværtunet er samlokalisert med ulike tjenester. Men vi har de samme tjenestene i Odda - bare litt mer stykkevis og delt. Kan vi allikevel skape noen spennende og nye samarbeid? Det håper vi dere vil oppdage ettterhvert.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du kommenterer. Del gjerne våre blogginnlegg på Facebook, Twitter eller Google+.